Elbil: Service etter produsentenes krav

Antallet elbiler solgt i Norge er stadig økende, og mange velger i dag en elektrisk bil når de skal kjøpe nytt kjøretøy. Riktignok vil ikke en elbil ha behov den samme motorservicen som en bil som driftes av fossilt drivstoff, men det betyr ikke at bilen ikke trenger kontroll og ettersyn. For en bensin- eller dieseldrevet bil er de fleste bileiere kjent med at den må kontrolleres jevnlig. Når dette – naturligvis – utgår, hva er det vi da sjekker under en service av en elbil?

Jevnlig service er trygghet

En elbil har behov for kontroll av de samme delene som en fossildrevet bil, med tanke på bremser, understell og andre mekaniske deler. Ved kjøp av ny bil faller bilen innenfor såkalt nybilgaranti inntil bilen er fem år gammel eller har kjørt 100 000 kilometer, avhengig av hva som inntreffer først. For at denne garantien skal gjelde er eier av bilen pliktet til å følge service etter produsentens spesifikasjoner og krav. Dette innebærer en kontroll hvert år eller etter 30 000 kilometer kjørt. Som elbileier er dette spesielt viktig med tanke på batterigaranti; her vil batterigarantien variere med antall år mellom modellene og produsenten av elbilen.

Eksempler på servicemomenter

Akkurat hvilken service som utføres på din bil vi variere med tanke på produsentens spesifikasjoner. Dette er nøye beskrevet fra produsenten sin side. Her følger noen eksempler på det som kan være aktuelt å kontrollere ved en service på elbil:

  • Kupefilter skiftes
  • Kontroll av drenering i vannkasse utføres
  • Bremsevæske skiftes
  • Bremsene renses etter et visst antall kilometer

Husk at for å sikre at bilens garanti opprettholdes må service på bilen gjennomføres i henhold til spesifikke krav. Vibemyr Bilverksted AS har den nødvendige kunnskapen og kompetansen til å gjennomføre service på din elbil.

Bilverksted Sandnes – velg Vibemyr for trygghet og uslåelig service!.

En tegning av en gjennomsiktig elektrisk bil, med mulighet til å se tvers igjennom til bilens anlegg, motor og hjul.