Etterkontroll ved underkjent EU-kontroll

Dersom ditt kjøretøy blir underkjent ved EU-kontroll, altså at den ikke godkjennes, skal den inn til en såkalt etterkontroll når manglene er ferdig utbedret. Det er mulig å utføre utbedring og etterkontroll samtidig, men kjøretøyet må altså fremvises på nytt etter at feil og eventuelle mangler er utbedret. Dette må gjøres på et godkjent verksted innen fristen, med et tillegg av maksimum to måneder av den originale EU-kontrollfristen som gjaldt det aktuelle kjøretøyet.

Valg av verksted ved etterkontroll

Uavhengig av hvor du har utført EU-kontroll på ditt kjøretøy står du fritt til å velge verksted for utbedringer og reparasjoner på bilen din. Dette gjelder naturligvis også etterkontroll, det er fullstendig opp til kunden hvilket verksted man ønsker å benytte. Sørg for at verkstedet du velger er et godkjent kontrollorgan for utføring av EU- og etterkontroll. Verkstedet du velger har ansvar for innsending av dokumentasjon til Statens Vegvesen ved bestått EU-kontroll. Verkstedet bør også gi et kostnadsoverslag før de utfører arbeidet, slik at du som kunde vet hva du kan forvente.

Bilverksted med kompetanse

Vibemyr Bilverksted utfører service, reparasjon og utbedring på alle kjøretøy opptil 7500 kg. Vi utfører EU-kontroll for elbil, hybrid og fossildrevne kjøretøy. Dersom vi oppdager mangler ved ditt kjøretøy som faller inn under såkalt grad 2 og/ eller 3, må bilens feil og eventuelle mangler utbedres. Eksempler på grad 2 kan være steinsprut i synsfeltet på frontruten eller et defekt bilbelte. Grad 3 er trafikkfarlige feil på bremser og styring. Dette gir kjøretøyet bruksforbud, og det kan ikke brukes før feilene er rettet og bilen har bestått en etterkontroll.

Som et erfarent bilverksted kan vi i Vibemyr tilby EU- kontroll (Sandnes og omegn) med mulighet for både reparasjon og etterkontroll til konkurransedyktige priser. Vi gir alltid prisestimat ved forespørsel, slik at kunden har en realistisk forventning til hva det vil koste å få kjøretøyet EU- godkjent.