EU-kontroll av din elbil, trygt og rimelig

EU-kontrollen er et velkjent begrep for bileiere. Elbiler må også med jevne mellomrom ha godkjente EU-kontroller utført, slik at man er trygg på at bilen holder dagens standard for å kunne være del av trafikken. Ved EU-kontroll, eller periodisk kjørekontroll, for en elbil undersøkes noen av de samme punktene som for en bil som benytter fossilt drivstoff, men det finnes også noen forskjeller.

Kontrollpunkter for elbil

Ved en periodisk kjørekontroll skal elbilen spesielt følges opp på hovedsakelig fire forskjellige områder:

  • Framdriftsbatteriene undersøkes for lekkasjer og eventuelle fysiske skader. Dette inkluderer deksler, varselinnretninger og kjøle- og varmesystem.
  • Alle kabler i drivsystemer kontrolleres for skader, og det undersøkes at alle er festet forsvarlig.
  • Punktet der bilen lades skal sjekkes for skader, samt eventuell mangel på lokk og varmgang.
  • Husk også å ta med ladekabler til bilen, da disse alltid skal sjekkes for skader.

Greit å huske på

Ønsker du å gjøre litt av førjobben er det enkle grep du kan ta for å sørge for at bilen er best mulig forberedt før en EU-kontroll. Sjekk at hornet og alle lyspærer virker, samt at lyktene ikke har store skader. Alle sikkerhetsseler skal fungere og være uten skader. Vindusspyleren skal operere som normalt, og viskerne på front (og eventuell bakrute) skal pusse vinduet rent. Sjekk gjerne at det er nok spylervæske. Sidespeilene på bilen skal være hele uten sprekker, og speedometeret må virke. Gjør klart vognkortet og legg påbudt varseltrekant med refleksvest synlig i bilen.

EU- kontroll for alle typer biler

Ved Vibemyr Bilverksted AS er vi opptatt av at kunden alltid skal være fornøyd. Vi utfører EU- kontroll (Sandnes og omegn) på elbiler, såvel som på bensin- og dieseldrevne biler. Vårt verksted er godkjent for alle kjøretøy opptil 7500kg totalvekt uten trykkluftbremser. Velkommen innom oss for en konkurransedyktig periodisk kjøretøykontroll på ditt kjøretøy.